Markéta Davidová si ve stíhačce na ZOH polepšila na 28. místo, Lucie Charvátová vybojovala hromadný start

13. února, 2022

Markéta Davidová předvedla ve stíhacím závodě na Zimních olympijských hrách v Pekingu opět skvělý běžecký výkon a polepšila si z 41. místa na 28. Lucie Charvátová sice klesla na 34. příčku, ale i ta jí zaručuje účast v hromadném startu.

Report

Předpověď se naplnila, v Čang-ťia-kchou dnes sněžilo a tím se zpomalila trať. Nezpomalila ovšem Markéta Davidová, která v dnešní stíhačce zaznamenala šestý běžecký čas.

Se střelbou nebude Makula úplně spokojená

S číslem 41 se tak mohla hodně posunut, ale na každé střelbě minula jeden terč. Do cíle dorazila jako 28. se ztrátou čtyř minut na suverénní vítězku Marte Olsbuovou Røiselandovou. Nutno říct, že Norka nadělila i druhé Švédce Elviře Öbergové přes minutu a půl, a to i s vypuštěným závěrem. Pro bronz si dojela Tiril Eckhoffová.

Lucie Charvátová přišla o naději na dobrý výsledek po třech chybách vleže. Vestoje v rychlém tempu minula jen jeden terč a skončila 34. O kousek za ní finišovala 35. Jessica Jislová, která sice trefila 18 terčů z 20, ale patřila k nejpomalejším běžkyním.

Jess před startem závodu

Juniorka Tereza Voborníková začala závod čtyřmi chybami a po dalších třech omylech na první stojce byla dojeta o kolo a ze závodu stažena.

Před startem co nejdéle v teple

Co to znamená?

Lucie Charvátová si na svých prvních olympijských hrách zajede hromadný start. Kvalifikovala se do něj z 29. místa. Jessice Jislové k postupu scházelo 11 bodů. Markéta Davidová pojede hromadný start díky 11. příčce v hodnocení Světového poháru.

Lucka si dojela pro masák

Výsledkový servis

Příští závod

Od 11:45 našeho času jedou stíhačku i muži.

Karel Halberštádt
Foto: Český olympijský tým