Jaký bude program sezóny letního biatlonu pro rok 2022?

19. dubna, 2022

Zima se sice ještě snaží zuby nehty udržet, ale sezóna letního biatlonu pro rok 2022 už klepe na dveře. Na webových stránkách biatlon.cz jsou zveřejněny termíny a místa konání závodů Českého poháru i Mistrovství ČR, a také Pokyny pro soutěže ČP v letním biatlonu 2022. Vše schváleno Výborem ČSB 13. dubna 2022.

Ze Starého Města pod Landštejnem

České poháry

Květen je určen regionálním závodům, které se budou prolínat celou sezónou až do září. Soutěže Českého poháru odstartují v červnu. V termínu 3. – 5. 6. se ve Starém Městě pod Landštejnem uskuteční I. kolo ČP žactva. O tři týdny později (24. – 26. 6.) přivítá Bystřice pod Hostýnem úvodní kolo ČP dorostu a dospělých, které bude současně i Akademickým mistrovstvím České republiky. Druhé kolo žactva přivítá na sklonku prázdnin Vrchlabí (26. – 28. 8.), dorostence a dospělé čeká pokračování Českého poháru 9. – 11. září v Jilemnici.

Z Bystřice pod Hostýnem

Mistrovské závody

A jak je to s mistrovskými závody? O tituly se bude nejprve bojovat v Letohradě, kde se 2. – 4. září uskuteční již tradičně Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích. Žákovský šampionát v letním biatlonu se odehraje poprvé v historii v Praze. Pořadatelství se v termínu 16. – 18. září ujme Pražský biatlonový klub. Kategorie D+D budou o mistrovské medaile bojovat 23. – 25. září v Bystřici pod Hostýnem.     

Z Jilemnice

Už jen historie…

Bez náhrady z kalendáře zmizelo Mistrovství ČR v biatlonu na horských kolech. „Stále častěji jsme se dostávali do termínové kolize s akcemi reprezentačních týmů i klubů. A ani na podzim jsme nenalezli vyhovující datum,“ vysvětlil Jan Matouš z klubu SKP Kornspitz Jablonec, který šampionát pravidelně hostil.        

Z Jablonce a z historie.,..

Termíny domácích biatlonových akcí na jaře, v létě a na podzim 2022

Tomáš Hermann

Foto: Petr Slavík a Tomáš Hermann