Solidní start sezóny: Krčmář 13., Štvrtecký 27.

29. listopadu, 2022

Dobrý vklad do sezóny. Tak ohodnotil Michal Krčmář 13. příčku v úvodním závodě Světového poháru ve finském Kontiolahti. Skvělým během se na 20kilometrové trati blýskl 27. Jakub Štvrtecký.

Report

„Je moc opatrný,“ konstatoval trenér Michael Málek už u první střelby Michala Krčmáře. Nejzkušenější z českých reprezentantů dnes opravdu patřil k nejpomalejším střelcům, na druhou stranu trefil 19 z 20 terčů. O nulu a elitní desítku ho připravil kalibr na závěrečné stojce.

Třináctou příčku ale Bimbo bral. „Když se kouknu na výsledek, tak je to dobrý vklad do sezóny. Na střelnici jsem byl hodně opatrný. Rány jsem měl pod kontrolou, ale bylo to ode mě moc dlouhé.“

Na trati Bimbo zapsal 24. čas, takový standard

Jakub Štvrtecký dnes předvedl nejlepší běžecký výkon kariéry a zároveň zajel svůj nejlepší čtyřpoložkový závod. Kombinace 3 chyb a 11. běžeckého času znamenala 27. příčku. Kuba si hodně pochvaloval lyže, které mu připravil při své premiéře nově složený servisní tým.

Kuba letěl, posledním kolem dokonce v 7. nejrychlejším čase!

„Dáváte si něco pod kombinézu?“ ptal se před startem nováček v Kontiolahti Jonáš Mareček těch zkušenějších. „Střecha tě prohřeje,“ usmál se na něj Michal Krčmář.

Jony finišuje, na body to dnes nebude

A prohřála. Český junior podal houževnatý výkon a se střelbou za jedna útočil na premiérové body. Nestačilo to, v cíli u něj svítila 43. příčka.

Těžká trať v Kontiolahti dnes byla těžkým soustem i pro další dva mladíky. Tomáš Mikyska (3 chyby) obsadil 66. příčku, Mikuláš Karlík (5 chyb) 68.

Tomáš Mikyska byl s 27. časem nejrychlejším českým střelcem

„Jsme na sezónu připraveni a budeme bojovat o dobré výsledky. V tuhle chvíli se není třeba ničeho bát. Potřebujeme to všechno jenom sladit,“ zhodnotil výkon českého týmu Michal Krčmář.

Do žlutého půjde po prvním závodě Martin Ponsiluoma, kterého na pódiu doplnila dvě překvapivá jména. Švýcara Hartwega a Němce Zobela dovedla k životnímu výsledku bezchybná střelba.

Co to znamená?

O dobrém týmovém výkonu českých mužů svědčí šestá příčka v Poháru národů. Tři nejlepší Češi zapsali dohromady 340 bodů, Švédové jich dali dohromady 427.

Výsledkový servis

Příští závod

Ženy pojedou svůj vytrvalostní závod ve středu, opět ve 13:15.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík