Krčmář se ve stíhačce posunul na 23. příčku, 32. Mikyska slaví první body

04. prosince, 2022

Čeští biatlonisté se ve stíhacím závodě na Světovém poháru v Kontiolahti posunovali dopředu. Nejvýš se dostal 23. Michal Krčmář, na bodech ho poprvé v kariéře doplnil 32. Tomáš Mikyska. Mikuláš Karlík si 44. místem zajel sezónní maximum.

Report

Michal Krčmář vystartoval s číslem 32 a po úvodní nule už vyjížděl ze střelnice jako 20. Lehce ho zdržela jedna chyba při první stojce, větším problémem ale byly dvě chyby při druhé střelbě vestoje. Po nich se propadl na 25. příčku a v posledním kole už se nemohl posunout výš než na 23. místo.

Start Michala Krčmáře

Tomáš Mikyska začal jednou chybou vleže, další trestné kolo pak absolvoval po úvodní stojce. Jinak ovšem nechyboval a na trati se dokázal držet zkušenějších soupeřů. Odměnou mu jsou premiérové body za 32. místo.

„Musím pochválit hlavně servis. Lyže dneska byly vynikající,“ pochvaloval si Mikys práci servisního týmu.

Mladý Mikys se na trati držel statečně

Z dobrých lyží těžil i Mikuláš Karlík. Celkově měl 18. čas, v posledním kole dokonce 8. K bodům už se ale po pěti chybách nedostal, finišoval 44. Pro doplnění: Michal Krčmář zaznamenal 26. běžecký čas, Tomáš Mikyska 43.

S běžeckou stránkou byl Karlos spokojený, chyby na střelnici byly podle něj zbytečné

Stylem start-cíl zvítězil Johannes Thingnes Bø a svou pozici nikomu nepřepustil ani druhý Sturla Lægreid. Norské duo na pódiu doplnil Francouz Emilien Jacquelin.

Ti nejlepší, dva Norové a jeden Francouz

Co to znamená?

Michal Krčmář drží v celkovém pořadí 20. příčku. Tomáš Mikyska se po prvním bodovém zisku zařadil na 51. místo, o 5 bodů za 44. Jakuba Štvrteckého. Vedení si upevnil Johannes Thingnes Bø, před Sturlou Lægreidem má momentálně náskok 19 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Od 14:15 jedou stíhací závod ženy.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík