Čeští muži berou ze štafety v Hochfilzenu 8. příčku

10. prosince, 2022

Čeští biatlonisté nenavázali na páté místo ve štafetě v Kontiolahti, ale ani v Hochfilzenu nezklamali. Skončili osmí, když je o lepší výsledek připravila horší střelba.

Report

Když před dvěma roky rozbíhal Tomáš Mikyska v Hochfilzenu štafetu, sněžilo podobně hustě jako dnes. Tehdy minul jediný terč a položil základ páté příčce. Dneska tak úspěšný nebyl, musel pětkrát dobíjet a předával s minutovou ztrátou jako 15.

Michal Krčmář tak byl v podobné pozici jako v Kontiolahti, tentokrát ale svůj úsek nevyhrál. Čtyřikrát dobíjel a posunul se pouze na 13. místo.

To Jakub Štvrtecký potvrdil svou střeleckou formu. „Jako využil celý terč, ale trefil se,“ usmíval se po čisté ležce trenér Matt Emmons. Vestoje Kuba potřeboval dva náhradní náboje, čas strávený na střelnici však vynahradil skvělým během. Předával už jako 9.

Jonáš Mareček měl na dosah 6. místo, ale ani on neprožil na střelnici svůj nejlepší den. Opravoval čtyřikrát. Opět ovšem ukázal svou sílu ve finiši a v boji o 8. příčku zdolal Itala Faunera.

Celkově dnes čeští biatlonisté spotřebovali 15 náhradních nábojů, spolu s Bulhary a Poláky nejvíc. Alespoň se vyvarovali trestnému kolu.

Příjemnější byl pohled na běžecké časy. Jakub Štvrtecký byl třetí nejrychlejší na úseku, Michal Krčmář sedmý, Jonáš Mareček devátý a Tomáš Mikyska jedenáctý.

I přes trestné kolo finišmana Christiansena jasně vyhráli Norové před Švédy a Němci.

Co to znamená?

V hodnocení štafet spadli čeští muži z páté příčky na sedmou. V Poháru národů je o páté místo připravili Finové. Na ně ale Češi ztrácí pouze 8 bodů.

Výsledkový servis

Příští závod

Nedělní program v Hochfilzenu začne štafetou žen (11:30) a vyvrcholí stíhacím závodem mužů (14:15).

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík