Skvělý týmový výkon českých biatlonistek! V Ruhpoldingu končí páté

14. ledna, 2023

Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová. To je sestava páté nejlepší štafety ze Světového poháru v německém Ruhpoldingu.

Report

Čeští trenéři chtěli v Ruhpoldingu ještě jednou vyzkoušet složení štafety z rakouského Hochfilzenu. Věděli, že Tereza Voborníková nebyla před Vánocemi v ideální formě a že může štafetu rozeběhnout mnohem lépe. Dnes to prokázala.

Na první ležce Terka rychle opravila jednu nepřesnost, Egil Gjelland označil její střelbu za „velmi efektivní“. A ještě víc chválil po čisté stojce, která posunula českou reprezentantku na šesté místo.

I Jessica Jislová byla na svém úseku šestá nejlepší. Dokonce nepotřebovala žádný náhradní náboj. V polovině závodu držely české biatlonistky pátou příčku. Na vedoucí Francii ztrácely minutu a pět sekund.

Markéta Davidová nasadila na třetím úseku skvělé běžecké tempo. Sice celkem třikrát dobíjela a v závěru jí trochu docházely síly, ale i tak posunula českou štafetu na čtvrtou příčku.

Svou úlohu zvládla i finišmanka Lucie Charvátová. Vleže jí stačil jeden náhradní náboj, vestoje dva. Do cíle přijela s úsměvem na tváři jako pátá. „Holky jely výborně. Nemohla jsem jim to pokazit,“ řekla Lucka v cíli České televizi.

Češky střílely s bilancí 0+7. Přesnější byly jen vítězné Norky (0+6) a třetí Italky (0+4). Stříbro bralo před 18 tisíci fanoušky domácí Německo (0+10). Právě Němky byly nejsilnější v běžecké části, české kvarteto mělo šestý čas.

Společná fotka, hotovo

Co to znamená?

České biatlonistky jsou sedmé jak v hodnocení disciplíny, tak v Poháru národů, ve kterém přeskočily o 36 bodů Rakušanky.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Ruhpoldingu zakončí hromadné starty. Michal Krčmář a dalších 29 mužů vyjede ve 12:30. Závod žen s Markétou Davidovou a Jessicou Jislovou začíná ve 14:45.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík