Michal Krčmář na závěr Ruhpoldingu 23. v hromadném startu

15. ledna, 2023

Rozlučka s Ruhpoldingem se Michalu Krčmářovi nepovedla podle představ. V hromadném startu skončil 23.

Report

Biatlonisté odstartovali do hromadného startu „za sucha“, původně avizovaný déšť nepřicházel.

Start závodu

Michal Krčmář se od začátku závodu pohyboval v první polovině startovního pole. Po jedné chybě na úvodní ležce lehce klesl pořadím.

Bimbo musel od začátku dojíždět ztrátu

„Bimbo zlomil hůl, ale hned dostal ode mě novou. Nic neztratil,“ zahlásil po první střelbě Egil Gjelland, který stál na prvním trenérském postu hned za střelnicí.

Na druhé ležce už Bimbo nezaváhal a střelnici opouštěl jako 17., půl minutu za vedoucím Norem Johannesem Thingnesem Bøm.

Zvítězil opět muž ve žlutém

Jediný český zástupce v závodě dnes na trati na nejlepší ztrácel, navíc na třetí střelecké zastávce minul poslední terč.

Posun vpřed nepřinesla ani závěrečná stojka, na které zapsal Michal Krčmář třetí střeleckou jedničku. „Za jedna není hrozné, ale člověk s tím neuspěje,“ věděl v cíli 23. Bimbo.

„Dneska to bylo na trati hodně špatné,“ řekl ještě k běžecké části. Lyže českého reprezentanta nepodržely tak jako v předešlých dvou závodech.

Bohužel to Bimbovi nejelo

Závod vyhrál s přehledem Johannes Thingnes Bø, i když ještě po čtvrté střelbě ztrácel na svého krajana Vetleho Christiansena 6 sekund. Norskou nadvládu potvrdili třetí Sturla Lægreid a čtvrtý Tarjei Bø.

Norská radost

Co to znamená?

V hodnocení Světového poháru drží Michal Krčmář nadále 15. místo. V hodnocení disciplíny je 22.

Výsledkový servis

Příští závod

Od 14:45 se jede hromadný start žen s Markétou Davidovou a Jessicou Jislovou.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík