Češi v akci, 16. 2. – Smíšenou štafetu dvojic na MS pojedou Voborníková a Krčmář

16. února, 2023

Počtvrté v historii se na mistrovství světa pojede smíšená štafeta dvojic. Čeští trenéři do ní nasadili Terezu Voborníkovou a Michala Krčmáře.

Trenéři o sestavě diskutovali do poslední možné chvíle. Vybírali ze čtveřice Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska. Volba nakonec padla na Terku a Bimba.

„Máme tady čtyři závodníky, kteří dokázali být rychlí na střelnici i na trati. Michal Krčmář skoro ani chvíli neváhal. Říkal, že tu je proto, aby závodil. Vidí šanci a to je to nejlepší nastavení, které může závodník mít. Terka z toho bude mít trošku obavy, protože na ní bude zodpovědnost, ale myslím si, že tady má dobrou formu a na střelnici je stabilní. Doufám, že se jim povede a trochu prolomí smůlu, kterou v této disciplíně máme,“ řekl k sestavě sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Ve Světovém poháru či na mistrovství světa se pojede smíšená štafeta dvojic už podvacáté. Čeští biatlonisté se v této disciplíně probojovali čtyřikrát do elitní desítky, maximem je šesté místo Gabriely Soukalové a Ondřeje Moravce.

Tereza Voborníková jela singl mix před rokem v Otepää, s Jonášem Marečkem obsadila 16. místo. Michal Krčmář absolvoval čtyři závody dvojic a nejlépe byl 13.

Mixy se jedou také na mistrovství Evropy juniorů v lotyšské Madoně. Ve včerejších sprintech byl nejlepší 11. Ondřej Mánek.

10:30 – Mistrovství Evropy juniorů – smíšená štafeta

13:30 – Mistrovství Evropy juniorů – smíšená štafeta dvojic

15:10 – Mistrovství světa – smíšená štafeta dvojic

  • Česká čísla: 15 Tereza Vinklárková, Michal Krčmář
  • Startovní listina
  • TV přenosy: 14:35 ČT sport, 15:00 Eurosport 1
  • Rozhlasový přenos: 15:10 Radiožurnál Sport
  • Online výsledky

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík