Michal Krčmář byl ve stíhačce v NMNM blízko Top 10

04. března, 2023

Vyprodaná Vysočina Arena dnes hnala Michala Krčmáře do elitní desítky stíhacího závodu. Po dvou chybách na závěrečné stojce z toho nakonec bylo 16. místo.

Report

Elitní desítka dnes byla blízko. Na čtvrtou střelbu přijížděl Michal Krčmář jako 11., udělal ovšem dvě chyby (celkově čtyři) a propadl se na 19. místo.

Fanoušci ho v závěru vyhecovali k posunu na 16. místo. „Ne že bych smutnil,“ hodnotil závod Bimbo. „Pořád jsou to závody, které mají vysoký standard, ale samozřejmě mířím výš, takže nemůžu být spokojený.“

Kolikátý jsem?

Spokojený nebyl ani pětkrát nepřesný Tomáš Mikyska, byť vybojoval další body za 37. místo. „Body jsou vždycky dobré, ale pomýšlel jsem tenhle víkend na víc.“

Jakub Štvrtecký byl z českých reprezentantů nejrychlejší, patřil mu 12. čas. „Neurazí, nepotěší,“ glosoval svůj běžecký výkon. I se sedmi střeleckými chybami se posunul z posledního místa až na 42.

Kuba a za ním tisíce fanoušků

Sedm terčů minul i Adam Václavík, který skončil 49.

První a druhou příčku podle očekávání uhájili norští bratři Johannes Thingnes a Tarjei Bøovi. Norskou nadvládu aspoň trochu narušil třetí Švéd Martin Ponsiluoma.

Dnešní pódium

Co to znamená?

Michal Krčmář pocestuje na sever jako 14. muž Světového poháru. Jakub Štvrtecký je 46., Tomáš Mikyska se posunul na 50. místo.

Pěstička od Bimba

Výsledkový servis

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík