Nejlepší výsledek sezóny. Michal Krčmář vybojoval v Östersundu čtvrté místo

12. března, 2023

Tenhle závod se musel českým fanouškům líbit. Michal Krčmář se pohyboval během celého hromadného startu v Östersundu na čelních pozicích a nakonec ve finiši urval čtvrté místo.

Report

Při absenci několika velkých jmen odstartoval Michal Krčmář do závodu s číslem 10 a kolem téhle pozice se držel i v prvním kole.

Romantika na startu závodu

Po bezchybné první ležce se posouval pořadím a druhou ležku už střílel na stavu číslo pět. Opět byl stoprocentní a ze střelnice odjížděl jako čtvrtý.

Bimbo byl dneska při chuti. Během třetího kola se podílel na tempu skupiny, která stíhala vedoucího Christiansena. A poté i napotřetí sestřelil všech pět terčů.

Skvělé střelecké představení

Na závěrečné stojce střílel Michal Krčmář o medaili. I když jednou zaváhal, stále byl ve hře. Střelnici opouštěl jako šestý, pět sekund od třetího místa.

„Bimbo vypadal dobře na trati. Ten tam ještě může něco provést,“ říkal do vysílačky Jiří Holubec. „Tak ať něco provede,“ opáčil mu Michael Málek.

A také skvělý běžecký výkon

Český reprezentant brzy předjel Nora Andersena a dostal se i před Švýcara Staldera. Nor Dale a Francouz Perrot už byli nad jeho síly, stejně jako suverénní Christiansen.

Poslední metry Michala Krčmáře

Michal Krčmář dojel potřetí v kariéře ve Světovém poháru čtvrtý. V této sezóně to pro něj je nejlepší výsledek. „Malý červíček ve mně je. V posledním kole to bylo blízko, ale nechal jsem tam všechno a prostě na to nebylo. Musím být spokojený,“ zhodnotil svůj závod Bimbo.

Radost s českým týmem

Radost mu udělal i třetí běžecký čas. „Měl jsem fantastické lyže od servisu, které mi dnes pomohly k výbornému běžeckému výkonu.“

Co to znamená?

Michal Krčmář přeskočil ve Světovém poháru Švýcara Hartwega a Švéda Samuelssona, nyní už je dvanáctý. Navíc ztrácí jen 22 bodů na desátého Itala Giacomela. V hodnocení disciplíny je Bimbo dokonce devátý.

Dvanáctý muž Světového poháru

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Oslu začíná ve čtvrtek v 15:15 sprintem mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Jaroslav Svoboda