Markéta Davidová druhá na exhibici ve Francii

02. září, 2023

Markéta Davidová uspěla i na své druhé letní zastávce. Z exhibice Martin Fourcade Nordic Festival si odváží druhé místo.

Loni Markéta Davidová při své premiéře na břehu jezera Annecy zvítězila. A k triumfu neměla daleko ani letos.

Od začátku hromadného startu, který se jel na 8,5 kilometru, se pohybovala na čelních příčkách. Úvodní ležku odstřílela čistě, na té druhé musela jednou dobíjet a odjížděla jako druhá, 10 sekund za Vanessou Voigtovou. Němku ale záhy sjela.

Trať vedoucí podél jezera Annecy

Voigtová pokračovala ve střeleckém koncertu, vestoje minula jediný terč. Davidová musela na obou stojkách dvakrát opravovat. Ztrátu 13 sekund na vedoucí Němku v posledním kole zlikvidovat nedokázala, ale zároveň ji ani neohrožovaly soupeřky zezadu.

Markéta Davidová patřila k těm nejpřesnějším střelkyním, kromě ní a Voigtové se trestnému boxu vyhnula jen čtvrtá Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová. Ta ale v souboji o třetí příčku podlehla své krajance Julii Simonové.

Tři nejlepší biatlonistky Fourcadovy exhibice

„Bylo to super, celou exhibici jsem si moc užila. A jsem ráda, že jsem nemusela do boxíku. Snažila jsem se pohlídat střelbu a mám radost z toho, jak se mi to povedlo. S nástřelem mi pomohli Němci, takže jsme s Vanessou nastřelovaly pod stejným trenérem. Pak jsme se tomu smály, že jsme zřejmě slušný oddíl,“ prozradila Markéta Davidová.

Závod mužů naprosto suverénně ovládl Vetle Christiansen. V souboji o druhou příčku měl Émilien Jacquelin víc běžeckých sil než Sturla Lægreid. Michal Krčmář se musel kvůli zdravotním důvodům z exhibice omluvit.

Karel Halberštádt