Krčmář bere z individuálu v Östersundu 14. příčku, Mareček i přes zmatky se zbraní životní 28. místo

26. listopadu, 2023

Michal Krčmář obsadil v prvním individuálním závodě sezóny ve švédském Östersundu 14. místo. Hlavním tématem dne ale bylo počínání Jonáše Marečka, který do závodu vyjel se zbraní Mikuláše Karlíka. A nakonec se radoval z životní 28. příčky.

Report

Aby si jeho svěřenec spletl zbraň, to ještě Michael Málek za celou svou trenérskou kariéru nezažil. Jonáš Mareček před startem ve spěchu sáhl po malorážce Mikuláše Karlíka. Ten zase musel vyjet s Jonášovou zbraní.

Po trojité výměně na střelnici se zbraně dostaly ke svým majitelům a Jony si nakonec s jedinou chybou dojel pro životní 28. místo.

„Jonáš udělal velkou chybu. Člověk se může zmýlit, ale ohrozil tím nejen svůj závod, ale hlavně ohrozil závod svého kolegy. Na druhou stranu ho musím pochválit za výsledek na střelnici,“ hodnotil závod trenér Málek.

Ještě lepší výsledek zaznamenal 14. Michal Krčmář. Přičítal dvě trestné minuty, přičemž na vítěze ztratil minutu a 40 sekund.

„Potěšilo mě, že jsem v posledním stoupání ujel Fillonu Mailletovi,“ komentoval Bimbo svůj běžecký výkon, který byl 17. nejlepší.

Opět mu pomohly i dobře připravené lyže. „Byly úplně skvělé,“ pochvaloval si Jonáš Mareček. „Jel jsem půl kola s Johannesem, vyjeli jsme na nejvyšší bod a z kopce jsem ho předjel. Myslím si, že tohle se mu mockrát nestalo.“

Na body dnes nedosáhli 59. Adam Václavík (4 chyby), 60. Jakub Štvrtecký (5), ani 88. Mikuláš Karlík (6).

Dvojnásobný triumf slavili v Östersundu Němci. Roman Rees poprvé zvítězil a Justus Strelow poprvé vystoupal na pódium.

Co to znamená?

Čeští muži posbírali osmý nejvyšší součet do Poháru národů a celkově jsou devátí.

Výsledkový servis

Příští závod

Světový pohár v Östersundu pokračuje ve středu štafetou žen a ve čtvrtek štafetou mužů.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík