Charvátová zářila na trati. Stíhačka vyšla i jejím kolegyním

06. ledna, 2024

Ve sprintu nebodovala žádná z českých biatlonistek, ve stíhačce všechny tři, které se postavily na start. Skvěle běžící Lucie Charvátová dokonce poskočila z 49. místa až na 23.

Report

Největší skokanky dnešní stíhačky? Hanna Öbergová (32 míst), Lucie Charvátová (26 míst) a Markéta Davidová (21 míst).

Lucie Charvátová navázala na svůj výkon ze stíhacího závodu v rakouském Hochfilzenu, kde minula tři terče a obsadila 19. příčku. Dnes, z mnohem horší výchozí pozice, dostíhala se třemi chybami na 23. místo.

„Jelo mi to krásně na trati a i střelba byla za mě v pořádku,“ usmívala se v cíli Lucka, které patřil 8. nejrychlejší běžecký čas. „Nechala jsem strach v buňce a z kopce jsem to rozjela ve velkém, takže jsem tam stahovala hodně holek.“

Výš byla Lucka v běžeckých tabulkách naposledy před třemi lety v Novém Městě. Na nejrychlejší Slovinku Lampičovou dnes ztratila 44 sekund.

I Markéta Davidová trefila 17 z 20 terčů a přidala k tomu 17. běžecký čas. Finišovala jako 38.

A posouvala se také Jessica Jislová. Z českého tria nejlíp střílela, s jednou chybou, a brala body za 31. příčku.

Poprvé v sezóně zvítězila Francouzka Julia Simonová před svou krajankou Justine Braisazovou-Bouchetovou. Třetí dojela Norka Ingrid Tandrevoldová.

Co to znamená?

Jednadvacátá Tereza Voborníková zůstává nejlépe postavou Češkou v celkovém hodnocení Světového poháru. Markéta Davidová je 25., Jessica Jislová 26. a Lucie Charvátová 42.

Výsledkový servis

Příští závod

Do nedělní štafety (14:25) nastoupí čtveřice Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík