Vyrovnané výkony mužů stačily v Ruhpoldingu na 9. místo

11. ledna, 2024

Nikdo vyloženě nezazářil, ale ani nezklamal. Čeští muži zajeli v Ruhpoldingu 9. místo.

Report

Čeští muži dnes byli v Ruhpoldingu hodně vyrovnaní. Tomáš Mikyska zajel na prvním úseku 11. čas, Michal Krčmář navázal 7. časem, Jonáš Mareček 8. časem a Vítězslav Hornig 12. časem.

Výsledkem bylo 9. místo. „Neurazí, ale ani nenadchne. Konkurence je tu velmi silná,“ hodnotil to v cíli český finišman.

Tomáš Mikyska na prvním úseku jen jednou dobíjel, ale nebyl spokojený se 13. běžeckým časem. „Nepřijde mi, že by to dnes bylo mým tréninkovým mankem. Před prvním úsekem jsem byl extrémně nervózní a možná mě ta nervozita trochu sundala,“ zamýšlel se po svém úseku Mikys.

První střelba závodu

Michala Krčmáře naopak hodně zbrzdilo trojí dobíjení. Každá chyba se v Ruhpoldingu těžko dojíždí. „Dneska to byl totální sprint a střílelo se v neskutečném tempu,“ popsal Bimbo, který v polovině závodu držel 8. příčku.

Tu i přes trestné kolo udržel Jonáš Mareček, který předvedl fantastický běžecký výkon. Rychlejší než on, o 16 sekund, byl na druhém úseku jen Švéd Ponsiluoma.

Skvěle běžící Jony

Jak Jony viděl své střelecké zaváhání na stojce, kdy se třemi náhradními náboji nedokázal sestřelit jeden terč? „Nemyslím si, že jsem byl nervózní, ale byly hodně namrzlé střelecké podložky, což mi nedovolilo stát tak rozkročeně, jak bych si představoval. Bohužel jsem to nezvládl.“

Vítězslav Hornig opět odstřílel čistý závod, ale trať v Ruhpoldingu mu nesedla tak jako v Oberhofu. S 15. běžeckým časem to na posun vpřed nebylo. Naopak ho na 9. místo odsunul skvěle běžící Švéd Samuelsson.

Michael Málek žene dopředu Vítězslava Horniga

Čeští muži opět potvrdili střelecké zrychlení, dnes byli v tomhle směru čtvrtí nejlepší. Na trati jim patřil devátý čas.

Pódium bylo stejné jako v Oberhofu: 1. Norsko, 2. Německo a 3. Itálie.

Co to znamená?

Čeští muži jsou v hodnocení disciplíny i Poháru národů devátí. Dnes je těsně předstihli Slovinci.

Výsledkový servis

Příští závod

Program v Ruhpoldingu pokračuje v pátek od 14:30 sprintem žen, do kterého nastoupí české kvarteto s těmito čísly: 29 Tereza Voborníková, 42 Markéta Davidová, 49 Jessica Jislová a 87 Lucie Charvátová.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík