Michal Krčmář mířil ve sprintu v NMNM výš. Tomáš Mikyska chválil pořadatele

10. února, 2024

Bouřlivou atmosféru v Novém Městě na Moravě ustál nejlépe ten nejzkušenější. Michal Krčmář minul ve sprintu na mistrovství světa jeden terč a obsadil 19. místo. Poměrně spokojený byl 33. Tomáš Mikyska, který opět vysekl poklonu novoměstským pořadatelům.

Report

I dnes bylo v Novém Městě na Moravě hodně teplo, kolem 7 stupňů. V těžkých podmínkách všem na trati ujeli Norové a Francouzi. Michal Krčmář tak zaznamenal solidní 18. běžecký čas, ale se ztrátou minuty a 39 sekund.

„Když vypustím Francouze a Nory, tak lyže byly v pořádku. Tyhle dva státy jsou v tuhle chvíli odskočené,“ řekl po závodě Bimbo.

Fanoušky potěšil čistou ležkou, podobně jako Tomáš Mikyska. Vestoje ale oba nechaly jeden nesestřelený terč.

Michal Krčmář půjde do zítřejší stíhačky z 19. místa se ztrátou takřka dvou minut na vítěze. „Není to špatný vklad, ale člověk míří vždycky výš,“ dodal český reprezentant.

Tomáš Mikyska byl na trati pomalejší (43. čas) a obsadil 33. příčku. „První dvě kola jsem si říkal: Dobrý, jede se mi v pohodě. Jak jsem najel do třetího kola, tak už jsem neměl z čeho brát. Ale myslím si, že trať byla dobře připravená. Pořadatelé tady odvedli dobrou práci na to, kolik dnes bylo stupňů,“ chválil novoměstský tým Mikys.

Do stíhačky prošli i 41. Jakub Štvrtecký (2+1) a 58. Jonáš Mareček (2+1).

Stupně vítězů dnes zabrali Norové. V těsném souboji sesadil Sturla Lægreid z trůnu Johannese Thingnese Bøho.

Co to znamená?

Čeští muži zaznamenali 6. nejlepší výsledek v Poháru národů. Celkově zůstávají na 9. příčce.

Výsledkový servis

Příští závod

Mistrovství světa pokračuje v neděli stíhacími závody, do kterých se dostali všichni čeští reprezentanti. Ženy vystartují ve 14:30, muži v 17:05.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík