Letošní zima se roztéká. Závěr sezóny zachraňuje Vysočina Arena a její lidé

27. února, 2024

Už v tom je jasno. Domácí zimní sezóna má před sebou pouze jeden víkend. Ve Vysočina Areně se uskuteční 1. – 3. března IV. kolo Českého poháru dorostu a juniorů a III. kolo Českého poháru žactva. Ostatní závody jsou zrušené, jak jsme předeslali v textu: Bude se v zimě 2024 ještě v Česku závodit?

Platí to i o Mistrovství České republiky v supersprintu, které se mělo uskutečnit 20. března v Jablonci nad Nisou. “Myslím, že již mohu s klidným svědomím zrušit letošní MČR – exhibici. Na střelnici v Břízkách máme poslední zbytky sněhu a ty budou do konce týdne taky pryč. I kdyby ještě přišly mrazivé dny, tak nastříkání kompletní tratě je z ekonomického hlediska nesmyslné,“ vysvětluje šéf SKP Kornspitz Jan Matouš.

První kupy sněhu z depozitu určené pro ČP

Zpět do Nového Města na Moravě. O víkendu se ve Vysočina Areně uskuteční pouze závody ve sprintu. A protože trestné kolo je v nevyhovujícím stavu, bude se závodit s přirážkami. Na start se postaví žákovské kategorie M/W 14-15 a dále kategorie M/W 16 – J. Důležitou informací je skutečnost, že páteční tréninky se uskuteční pouze na tratích, nikoliv tedy na střelnici.

Právo účasti pro dorostenecké a juniorské kategorie zajistí minimálně III.VT z Českého poháru nebo CER Cupu (CZE a SVK) nebo. II.VT z celostátního závodu ČP v sezóně 2022-23.

Na stadionu se už pracuje

„Můj obdiv mají novoměstští pořadatelé že nám po náročných týdnech kolem světového šampionátu ještě vůbec vyšli vstříc,“ říká uznale ředitel soutěží Českého poháru pro dorost, juniory a dospělé Vlastimil Vávra.

Upravené propozice  

Tomáš Hermann

Foto: Vlastimil Vávra