V posledním sprintu sezóny bodovali tři Češi

15. března, 2024

Tři čeští muži bodovali v poslední sprintu Světového poháru v kanadském Canmore. Nejlepšího výsledku dosáhl 33. Michal Krčmář.

Report

Michal Krčmář vstoupil do dnešního sprintu dobře. Po čisté ležce držel 13. místo. Jenže vestoje minul dva terče a na trati zase zpomaloval. Začal 20. časem v prvním kole a skončil 41. časem v posledním kole.

„Kolorit letošní sezóny. Trefím ležku, netrefím stojku. Netrefím ležku, trefím stojku. Moc mě to mrzí, protože když se podívám na výsledky, tak to není o tom, že bych nedokázal zajet do desítky,“ řekl v cíli Bimbo, který byl na 33. místě nejlepším z českých reprezentantů.

Stále tak čeká na první čistý závod sezóny „Střelba nás kluků je žalostná,“ přiznal Michal Krčmář. „Nebudeme si nic nalhávat. Vidí to každý. Je potřeba se nad tím zamyslet, projít si to a nastavit směrem k dalším sezónám.“

V Canmore už je tak trochu jarní počasí

Střeleckou bilanci Krčmáře dnes okopírovali 37. Jakub Štvrtecký a 61. Mikuláš Karlík, kterého od postupu do stíhačky dělilo půl sekundy. Naopak čistě odstříleli 39. Jonáš Mareček a 56. Vítězslav Hornig, kteří ale zase na nejlepší nestačili na trati.

„Mrzí mě, že jsem nepředvedl lepší střelbu někdy během sezóny, kdy to nebylo běžecky tak tragické,“ poznamenal Jony.

Tohle je ikonické místo na trati v Canmore

Johannes Thingnes Bø dnes na těžkém 3,3kilometrovém okruhu deklasoval celé startovní pole. Vyhrál o minutu před Italem Tommasem Giacomelem a bratrem Tarjeim Bøm.

Nejlepší tři dnešního sprintu

Co to znamená?

Tarjei Bø získal malý křišťálový glóbus za sprinty, ale v celkovém hodnocení ztrácí na svého bratra už 92 bodů. Michal Krčmář obsadil v hodnocení sprintů 30. místo a celkově je 28. K účasti v závěrečném hromadném startu potřebuje velmi dobrý výsledek ve stíhačce.

V Poháru národů dnes byli čeští muži šestí nejlepší, porazili Slovince a udrželi tak 8. příčku.

Výsledkový servis

Příští závod

V sobotu se v Canmore jedou stíhací závody. Ženy startují v 18:10 našeho času, muži ve 22:10.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík