Krčmář si ve stíhačce polepšil, ale mužům i tak sezóna skončila

17. března, 2024

Michalu Krčmářovi se povedl stíhací závod v kanadském Canmore, ale ani posun na 24. místo mu nezaručil účast v hromadném startu. Pro české muže tak sezóna končí.

Report

Na Canmore dopadaly v odpoledních hodinách ostré sluneční paprsky, takže spousta biatlonistů závodila s vyhrnutými rukávy nebo nohavicemi. „Už na nástřelu jsem se hodně potil a to jsem jenom stál. V závodě jsem si pak připadal jako na kolečkových lyžích,“ glosoval to Jakub Štvrtecký, kterému dnes po sedmi chybách patřilo až 50. místo.

Michal Krčmář začal stíhací závod jednou chybou vleže a ukončil ho druhou chybou vestoje. S touhle bilancí dnes patřil k těm přesnějším střelcům a navíc předvedl 14. běžecký čas. V posledním kole byl dokonce 8. nejrychlejší a posunul se z 33. příčky na 24.

Vítězslav Hornig a Jonáš Mareček udělali shodně tři chyby, ale pomalejší běh je nepustil výš než na 48. a 49. místo.

S minutovým náskokem ze sprintu dokráčel pohodlně k dalšímu triumfu Johannes Thingnes Bø. Na pódiu ho doplnili Sebastian Samuelsson a Eric Perrot.

Co to znamená?

Johannes Thingnes Bø si dnes kromě malého křišťálového glóbu zajistil s předstihem i svůj pátý velký křišťálový glóbus. Michal Krčmář zůstává v celkovém hodnocení na 28. místě.

Výsledkový servis

Příští závod

Hromadný start žen s českou účastí se jede v neděli od 18:10 našeho času, hromadný start mužů bez české účasti od 22:20.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík