Skvělá stíhačka Davidové a čtyři Češky v masáku

17. března, 2024

Forma českých biatlonistek s koncem sezóny graduje. Markéta Davidová ve stíhacím závodě v Canmore skvěle běžela a posunula se z 25. místa až na 8. Do závěrečného hromadného startu půjdou Češky po osmi letech ve čtyřech.

Report

Markétě Davidové stíhací závody v téhle sezóně svědčily. Ve všech osmi se dokázala posunout dopředu, dnes z 25. místa až na 8. Patřil jí třetí běžecký i čistý čas. Pokud bychom odmazali rozestupy ze sprintů, tak by česká reprezentantka v této sezóně jednou vyhrála a dvakrát skončila třetí.

„Mám radost z toho, že jsem schopná jet s těmi nejlepšími. Jenom mě trošku mrzí, že mi letos nevycházely sprinty, ze kterých se odvíjí nejvíc závodů,“ řekla po dnešním závodě Makula.

A čím to, že jí stíhací závody vycházely o tolik líp? „Myslím si, že mi sedí delší a kontaktní závody.“

Markéta Davidová při odjezdu ze střelnice

Markéta Davidová dnes minula tři terče, stejně jako Tereza Voborníková. Ta ale tak dobře neběžela a klesla z 12. příčky na 20. Vinou pěti trestných okruhů si mírně pohoršila i 24. Lucie Charvátová. Jessica Jislová udělala jenom dvě chyby, ale opět se trápila na trati a skončila 48.

Další tučný bodový zisk pro Terku Voborníkovou

Vítězství ze sprintu zopakovala Italka Lisa Vittozziová, které opět sekundovala Francouzka Lou Jeanmonnotová. Další z Francouzek Justine Braisazová-Bouchetová skončila třetí.

Co to znamená?

Lisa Vittozziová si dnes zajistila malý křišťálový glóbus za stíhací závody a přiblížila se i tomu velkému. Na druhou Ingrid Tandrevoldovou má nyní náskok 61 bodů. Tereza Voborníková zůstává jako nejlepší Češka 16., Markéta Davidová se posunula na 18. místo.

Do hromadného startu se probojovaly i Jessica Jislová a Lucie Charvátová, takže budeme mít po osmi letech a potřetí v historii čtyři ženy mezi nejlepší třicítkou. A pokaždé u toho byla Lucka.

Povedené finále Světového poháru od Lucie Charvátové

Výsledkový servis

Příští závod

Čtveřice českých biatlonistek se pustí do závěrečného hromadného startu v neděli v 18:10 našeho času.

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík