Jessica Jislová má novou spolubydlící, pažbu a oblíbený podcast

07. listopadu, 2022

Před startem Světového poháru dostanou čeští biatlonisté dvě položky otázek. První položka se týká přípravy, druhá položka směřuje k sezóně. Dnes odpovídá Jessica Jislová.

První položka

Čím jsi dobila baterky?

Dobíjela jsem je hlavně doma po tom, co jsem se vyléčila z covidu. A pak na různých výletech.

Na čem jsi v přípravě nejvíc pracovala?

V podstatě jsem pokračovala v tom, co jsem dělala už loni. Spíš jsem se snažila vychytávat mouchy. Taky jsem si musela udělat novou pažbu, protože ta stará už byla rozbitá, měla jsem ji fakt dlouho. Takže jsem se s ní seznamovala.

Pažba ještě voní novotou

Co ti hrálo v uších během dlouhých tréninků?

Poslední dobou poslouchám true crime podcast Crime Junkie. Ale tím, že jsem letos hodně přemýšlela nad technikou, tak jsem toho tolik neposlouchala.

Vybavíš si nejtěžší trénink?

Určitě to jsou třeba opakované výběhy, které míváme v Jablonci na střelnici. Nedávno jsme měly trénink, během kterého jsme jezdily 45 sekund na max a mezitím byla jen 15 sekund pauza. A takhle jednadvacetkrát za sebou. To bylo docela těžké. Někdy mě ale spíš vysílí dlouhé tréninky, když už mi dojde.

A nejlepší soustředění?

Nejlepší pro mě byla letos zatím Anterselva. Bylo krásné počasí, udělaly jsme spoustu kvalitních tréninků a objevily jsme nové trasy na túry. Dost mě to bavilo. Jsem ale možná trochu zaujatá, protože Anterselva je moje srdcovka.

Na soustředění v Anterselvě

Druhá položka

S kým budeš bydlet na pokoji?

To nevím. Letos jsem zatím byla hodně s Eliškou, ale často je to tak, že jsou na recepci napsaná jména a podle toho pak bydlíme. Je mi to jedno, s kým z našeho týmu budu na pokoji. Ale s Eliškou si vyhovujeme. Chodíme spát ve stejné časy, budíme se ve stejné časy. To je takový základ u sportovního spolubydly. (smích)

Čím si budeš krátit čas na severu?

Reálně to budou asi seriály a filmy, ale chtěla bych, aby to bylo něco víc produktivního. Ještě to musím vymyslet. Určitě budu shánět i vánoční dárky.

Kdo vyhraje Světový pohár?

Už jsem zaslechla Elišku, že řekla Makulu a to není vůbec špatný tip. Vyhrát by mohla i některá ze Švédek nebo z Francouzek. Konkrétní jména nevím. Je podle mě dobře, že je to u nás tak otevřené.

Kdo v nadcházející sezóně překvapí?

Určitě Vanessa Voigtová. Skoro bych řekla, že bude nejlepší z Němek. Hrozně dobře střílí. Tohle byla její první kompletní sezóna ve svěťáku a nejezdila třeba tak rychle, ale byla na tom podobně jako já. Díky střelbě jsme si zajely dobré výsledky. Ona si dokonce v Otepää sáhla po medaili. Pak si myslím, že nás překvapí některá jména z juniorské kategorie nebo IBU Cupu.

Jessica s Vanessou se na tratích často potkávaly

Doplň: Sezóna bude úspěšná, když…

Když budeme všichni zdraví a budeme moct závodit tak, jak chceme.

Dvě položky otázek

Karel Halberštádt
Foto: Petr Slavík